Πλήρης οδηγός με δομή για το τι να γράψετε στην πρόταση διπλωματικής εργασίας - Οδηγός για το Ερευνητικό Πρωτόκολλο (Project plan)

 

Εδώ θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για το τι πρέπει να γράψετε στην πρόταση της διπλωματικής εργασίας. Η ερευνητική πρόταση είναι γνωστή και ως  "Project plan" και  "Ερευνητικό Πρωτόκολλο" και αποτελεί στην ουσία την περιγραφή της πτυχιακής εργασίας σε 2-5 σελίδες. Η συγγραφή της είναι υποχρεωτική στα περισσότερα μεταπτυχιακά τμήματα κυρίως.

*Σε πολλά τμήματα η συγγραφή της ερευνητικής πρότασης αποτελεί μια εργασία εξαμήνου στα πλαίσια μαθημάτων όπως "Μεθοδολογία έρευνας" και έχει την εξής δομή:

Τίτλος Εργασίας (Ελληνικά):

Περίπου 14 λέξεις

Τίτλος Εργασίας (Αγγλικά):

Περίπου 14 λέξεις

1. Θεματική περιοχή - Κεντρικό Πρόβλημα - Σημαντικότητα εργασίας

Επιλέξτε μία θεματική περιοχή (π.χ. Συμπεριφορά Καταναλωτή ή Αξιολόγηση Επενδύσεων ή Μάρκετινγκ κ.λ.π.). Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που θα ασχοληθείτε και γιατί είναι σημαντικό να ασχοληθείτε.

2. Βασικά ερευνητικά ερωτήματα της πτυχιακής/διπλωματικής

- Κύριος στόχος και επιμέρους στόχοι

- Μέχρι 6 ερευνητικά ερωτήματα

-  Μέχρι 6 ερευνητικές υποθέσεις

(Σύνολο λέξεων: Μέχρι 500)

3. Σύντομη επισκόπηση βιβλιογραφίας:

- Ορισμοί & έννοιες

- Σύντομη επισκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας με αναφορές και παραπομπές στο τέλος (ενδεικτική βιβλιογραφία)

(Σύνολο λέξεων: Μέχρι 500)

4. Προτεινόμενη Μεθοδολογία Έρευνας:

- Αναλυτικά με ποια μεθοδολογία θα απαντήσετε κάθε ερώτημα;

- Ποιες μεταβλητές εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσετε;

- Πως θα ικανοποιήσετε κάθε στόχο της διατριβής;

- Από πού θα προκύψουν οι ερευνητικές σας υποθέσεις και πως θα τις ελέγξετε;

(Σύνολο λέξεων: Μέχρι 500) – Μπορείτε να οργανώσετε την απάντηση σας χρησιμοποιώντας ένα διάγραμμα

5. Προσδοκώμενα αποτελέσματα

- Πρωτοτυπία θέματος

- Συνεισφορά στη βιβλιογραφία

- Πρακτική αξία (π.χ. προτάσεις πολιτικής)

(Σύνολο λέξεων: Μέχρι 300)

6. Ενδεικτικές πηγές:

Τουλάχιστον 5 πηγές (σύμφωνα με το υπόδειγμα του Harvard ή APA)


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status