Παραπομπές εντός κειμένου (in-text citation)

Κατά το πρότυπο της MLA, οι παραπομπές παρεμβάλλονται στη ροή του κειμένου -εντός παρενθέσεως- και συντάσσονται ως εξής:
Επίθετο συγγραφέα σελιδαρίθμηση, π.χ. (Χατζηνικολάου 102).

Επιπλέον, στην περίπτωση που το όνομα του συγγραφέα αναφέρεται στο κείμενο, τότε μέσα στην παρένθεση μπαίνει μόνο η σελιδαρίθμηση. Επομένως το κείμενο θα έχει τη μορφή:

Όπως αναφέρει και ο Χατζηνικολάου (102) "Το εκάστοτε μοντέρνο έχει μια διάρκεια: κάποτε η επικαιρότητά του ή η διάρκεια ουσιαστικής ακτινοβολίας του εξαντλείται."

Σύνταξη βιβλιογραφίας - βιβλιογραφικών αναφορών

Βιβλία ενός συγγραφέα
Επίθετο, Όνομα. Τίτλος έργου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, Έτος έκδοσης.

π.χ Λιοδάκης, Γιώργος. Γαιοπρόσοδος, επιτόκια και αγροτικές τιμές : οικονομικές πλευρές του αγροτικού ζητήματος. Αθήνα: Σύγχρονη Εποχή, 1994.
Βιβλία δυο ή τριών συγγραφέωνΕπίθετο, Όνομα, Όνομα Επίθετο και Όνομα Επίθετο. Τίτλος έργου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, Έτος έκδοσης.

π.χ.Κουσκούκης, Κωνσταντίνος Ε., Α. Καρπούζης. Σύγχρονη κλινική δερματολογία και αφροδισιολογία. Αθήνα: Πασχαλίδης, 2005.

Βιβλία τεσσάρων ή περισσότερων συγγραφέων
Επίθετο, Όνομα, κ.ά. Τίτλος έργου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, Έτος έκδοσης.

π.χ.Ιωακείμογλου, Η., κ. ά. Ανεργία: μύθοι και πραγματικότητα. Αθήνα: Εναλλακτικές Εκδόσεις, 1998.

Κεφάλαιο βιβλίου
Δεν έχει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Άρθρα στα περιοδικά
Επίθετο, Όνομα. «Τίτλος άρθρου.» Τίτλος περιοδικού. Τόμος ή Τεύχος (Έτος Έκδοσης): Σελίδες.
π.χ. Γκαλέας, Θ. «Η αναγκαιότητα της χρήσης της ελληνικής ιατρικής ορολογίας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη παγκοσμίως.» Επιθεώρηση Υγείας. 39 (1996): 43-45.

Άρθρο ηλεκτρονικού περιοδικού
Επίθετο, Όνομα. «Τίτλος άρθρου». Τίτλος περιοδικού Τόμος. Τεύχος (Έτος): Σελίδες αν είναι διαθέσιμες. Ημερομηνία Πρόσβασης <Ηλεκτρονική διεύθυνση>

π.χ. Lyons,Patrice A. "Access to Digital Objects: A Communications Law Strategy." DLib Magazine 1. October (1995). 30 Οκτ. 2007Πηγή: Ωρίων: πρόγραμμα πληροφοριακού γραμματισμού. Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειου ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τον οδηγό του κάθε τρόπου παραπομπής και βιβλιογραφίας, μπορείτε να βρείτε στον επόμενο σύνδεσμο, ένα εργαλείο σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να συνταχθεί η κάθε πηγή. Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο:

Εργαλείο Σύνταξης Παραπομπών


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status