Τα στάδια συγγραφής μιας ερευνητικής μελέτης/εργασίας (Εξαμήνου/Πτυχιακής/Διπλωματικής Εργασίας)

01.Επιλογή και εξειδίκευση του θέματος

Το πρώτο και βασικότερο θέμα είναι η επιλογή του θέματος όταν φυσικά δίνεται η δυνατότητα. Το θέμα θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο και όχι γενικό προκειμένου να υπάρχει ένας (τουλάχιστον) ερευνητικός στόχος. Συνήθως τα θέματα διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο της εργασίας (πτυχιακή εργασία για ΤΕΙ, διπλωματική εργασία ΑΕΙ ή μεταπτυχιακή διατριβή). Πολύ συγκεκριμένος θα πρέπει να είναι ο τίτλος μιας μικρής εργασίας (εργασία εξαμήνου ή τετραμήνου εξαμήνου/τετραμήνου ή εβδομαδιαίες δραστηριότητες) γιατί θα πρέπει να καλύψει όλο το θέμα σε 10-20 σελίδες. 

Στα μεταπτυχιακά συνήθως ζητείται ο τίτλος της εργασίας μαζί με κάποια επιπλέον στοιχεία όπως την θεματική περιοχή, τον σκοπό και μια μιρκή βιβλιογραφική ανασκόπηση (project proposal - plan). Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι. Ζητήστε μια πρόταση ΕΔΩ.

02.Συγκέντρωση υλικού

Η συγκέντρωση του υλικού είναι το αμέσως επόμενο στάδιο το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τον φοιτητή. Η συγκέντρωση του υλικού θα οδηγήσει και στην διαμόρφωση του πλάνου της μελέτης. Δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος για τα κεφάλαια και τα υποκεφάλαια που θα συμπεριλάβει στη μελέτη αν δεν έχει ψάξει καλά για το διαθέσιμο υλικό. Η καλή συγκέντρωση, αποθήκευση και ταξινόμηση του υλικό είναι καθοριστική για την μετέπειτα ανάκτηση. Μια πλούσια βιβλιογραφία οδηγεί στην καλύτερη και πιο καλά τεκμηριωμένη εργασία.

03.Αξιοποίηση του υλικού (δημιουργία πλάνου)

Αξιοποίηση του υλικού σημαίνει δημιουργία κεφαλαίων και υποκεφαλαίων της εργασίας. Στη συνέχεια τοποθετείται πρόχειρα όλο το υλικό στην αντίστοιχη ενότητα και η εργασία αποκτά μια δομή και έχει μια σειρά.

04.Συγγραφή εργασίας

Σειρά έχει η προσεκτική συγγραφή της εργασίας. Στη φάση αυτή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην μορφοποίηση της εργασίας, την σύνταξη και τα ορθογραφικά. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι το θέμα της βιβλιογραφίας που θα χρησιμοποιηθεί μέσα στην εργασία. Προσέχουμε και σεβόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα γιατί η λογοκλοπή είναι σοβαρό αδίκημα. Δείτε αναλυτικά έναν οδηγό σύνταξης της βιβλιογραφίας και πως να τη χρησιμοποιήσετε μέσα στο κείμενο αλλά και στο τέλος της εργασίας σας.

05.Έλεγχος – Διορθώσεις

Το τελευταίο στάδιο είναι το διάβασμα και ο έλεγχος προκειμένου να διορθωθούν τυχόν σφάλματα και ατέλειες της μελέτης/εργασίας. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει περισσότερες από μια φορά. Επίσης καλό είναι να γίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να είναι πιο αντικειμενική η άποψη.


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status