Πως εισάγω πίνακα εικόνων στο Word 2016 

Στον συγκεκριμένο οδηγό αναλύεται η εισαγωγή πίνακα εικόνων στο Word 2016 (η ίδια διαδικασία είναι και σε προηγούμενες εκδόσεις 2007, 2010). Ο στόχος είναι να δηλωθούν μια φορά οι εικόνες και να σε κάθε ανανέωση ή αλλαγή κάποιας εικόνας να ΜΗΝ χρειάζεται να αλλάξουν και όλες οι προηγούμενες ή επόμενες. Επομένως οι 2 βασικοί στόχοι είναι:

  1. Να αριθμούνται αυτόματα οι εικόνες σε κάθε αλλαγή/προσθήκη/αφαίρεση νέας εικόνας
  2. Να συμπληρώνετε αυτόματα ο πίνακας περιεχομένων των εικόνων.

01. Εισαγωγή λεζάντας και ΟΧΙ απλώς κειμένου σε κάθε εικόνα

Προκειμένου να δώσουμε στο Word να "καταλάβει" τι ακριβώς έχουμε εισάγει και τι "σημαίνει" αυτή η εικόνα που εισάγαμε θα πρέπει να εισάγουμε μια λεζάντα. Αυτό γίνεται με δεξί κλικ σε κάθε εικόνα που εισάγουμε, και στην συνέχεια επιλέγουμε την "εισαγωγή λεζάντας". 

eisagogi pinaka periexomenon01

Στη συνέχεια εμφανίζεται το επόμενο παράθυρο με τις ρυθμίσεις

eisagogi pinaka periexomenon02

Οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις είναι η "Ετικέτα" και η "Θέση". Η ετικέτα βοηθάει όταν υπάρχουν περισσότερα ήδη εικόνων και θέλουμε να κάνουμε κατηγοριοποιίηση όπως για παράδειγμα Πίνακες, Διαγράμματα κ.α. Η θέση είναι απλώς σε ποια σχετική θέση θα εμφανιστεί η λεζάντα μας. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, η αρίθμιση γίνεται αυτόματα.

Κάνουμε την διαδικασία εισαγωγής λεζάντας για όλες τις εικόνες. 

Τέλος, για να προσθέσουμε τον πίνακα περιεχομένων για τις εικόνες, πηγαίνουμε στην καρτέλα "Αναφορές" και επιλέγουμε "Εισαγωγή πίνακα εικόνων". eisagogi pinaka periexomenon03

Θα εμφανιστεί το παράθυρο με τις επιλογές όπως φαίνεται παρκάτω:

 eisagogi pinaka periexomenon04

Μπορείτε να πειράξετε οποιδήποτε επιλογή από το παράθυρο μορφοποίησης του πίνακα. Μόλις τελειώσετε πατήστε το κουμπί ΟΚ και είστε έτοιμοι! Έχετε έναν αυτοματοποιημένο Πίνακα Περιεχομένων Εικόνων!

eisagogi pinaka periexomenon05


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status