Blog με φοιτητικά νέα για όλα τα τμήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

Τίτλοι σπουδών και οι συντομογραφίες τους

Τίτλοι σπουδών και οι συντομογραφίες τους

Κάθε τίτλος σπουδών, αποδίδεται με ορισμένες συντομογραφίες οι οποίες βασίζονται στο αγγλοσαξονικό εκπαιδευτικό σύστημα. Σύμφωνα με αυτό, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι διακρίνονται ανάλογα με το επίπεδο εμβάθυνσης σε Certificate και Diploma, σε Master και διδακτορικό. Επομένως ως γενικός κανόνας, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι φέρουν το Msc και οι διδακτορικοί το Phd.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως διαρκούν 1-2 ακαδημαϊκά έτη, στα οποία οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα, εκπονούν εξαμηνιαίες εργασίες και συνήθως εξετάζονται στα εκάστοτε μαθήματα, στις αντίστοιχες εξεταστικές περιόδους. Κατά κύριο λόγο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του διπλώματος είναι η επιτυχής εκπόνηση και παρουσίαση στην επιτροπή αξιολόγησης μιας διπλωματικής εργασίας. Ακολουθεί ένας πίνακας με τις πιο βασικές συντομογραφίες ανα βαθμίδα. Για να συμμετάσει κάποιος σε μια βαθμίδα προϋποθέτει να είναι κάταχος αναγνωρισμένου πτυχίου στην προηγούμενη. Για παράδειγμα, θα πρέπει όποιος θέλει να παρακολουθήσει κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο να είναι κάτοχος πτυχίου.

 Διαδκτορικό / Doctoral (3 - 6 χρόνια)  Phd
 Μεταπτυχιακός τίτλος / Master (1 - 2 χρόνια)  MA / M.Sc. / M.Phil. / MS / MBA
 Τυπικό πτυχίο πανεπιστημίου / Bachelor (τυπικά 5 χρόνια)  BA / BS / B.E. / B.Arch. / BSc /

Αναφορικά με το διδακτορικό δίπλωμα, αυτό έπεται του μεταπτυχιακού, και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του, είναι η ύπαρξη του δεύτερου. Ειδικότερα, διαρκεί συνήθως 3-5 ακαδημαϊκά έτη, στα οποία διενεργείται ερευνητική μελέτη, γνωστή ως διδακτορική διατριβή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή εποπτεύεται από έναν καθηγητή- επόπτη και αξιολογείται από μια επταμελή επιτροπή μελών ΔΕΠ που ορίζεται από το πανεπιστήμιο. Οι κάτοχοι διδακτορικών τίτλων μπορούν να διεκδικήσουν θέση ακαδημαϊκού.

Κάθε χώρα έχει τη δική της ορολογία αναφορικά με τα αρχικά των τίτλων σπουδών. Παραδείγματος χάριν, η Γερμανία έχει προσδιορίσει τα μεταπτυχιακά ως Magister LLM* και τα διδακτορικά ως Doctorate που διεκπεραιώνονται σε 2 έτη και 3 έως 5 αντίστοιχα. Η Γαλλία έχει ορίσει για τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τις συντομογραφίες DEA (για διάρκεια δύο ετών), Dess (για διάρκεια ενός έτους) και Doctorat για τους διδακτορικούς τίτλους (με διάρκεια δύο έως τέσσερα έτη). Στην Αμερική και τον Καναδά συναντώνται οι συντομογραφίες MSc, MA, MBA και LLM (2 έτη) και Doctorate- PhD (3 έτη). Η Βρετανία προσδιορίζει τα μεταπτυχιακά ως Mphil, MSc, MA, MBA και LLM (2 έτη) και τα διδακτορικά ως Ph.D (2 έτη).

* Οι παραπάνω συντομογραφίες επεξηγούνται ως εξής:

  1. LLM: Master in Law
  2. MSc: Master of Science
  3. ΜΑ: Master of Arts
  4. MBA: Master in Business Administration
  5. MAcc: Master in Accounting
  6. MFin: Master in Finance
  7. MPhil: Master of Philosophy

Στόχος του εκπαιδευτικού οργανισμού Sbs Studies είναι η παροχή στήριξης στους φοιτητές κατά τη διεξαγωγή και εκπόνηση των σπουδών τους, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλών επιπέδου. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και η δεκαετής παρουσία μας στο χώρο, μπορούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status

008 graduation 011 pencil