Blog με φοιτητικά νέα για όλα τα τμήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών
Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών

Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Καταρχάς, πρέπει να σου δώσουμε τα συγχαρητήριά μας. Ένας κύκλος της ζωής σου μόλις έκλεισε και ένας άλλος ανοίγεται μπροστά σου. Τα φοιτητικά χρόνια είναι και αυτά που θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό σου και θα μαζέψεις πολλές ιστορίες για το βιβλίο της ζωής σου. Χαρές, λύπες, επιτυχίες, αποτυχίες και έρωτες είναι λίγα από όσα έχεις να... γνωρίσεις και να ζήσεις. Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΑΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πιο σημαντικά νέα της φοιτητικής σου ζωής ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Τα συναισθήματά σου είναι κάπως ανάμεικτα τη στιγμή αυτή που μιλάμε, καθώς μέσα στην όλη χαρά που επικρατεί μέσα σου, το άγχος έχει αρχίσει δειλά δειλά να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και εμείς κάποτε το νιώσαμε και με τη σκέψη μόνο του Πανεπιστημίου, τα πόδια μας έτρεμαν. Πού θα πάμε, τι θα κάνουμε, θα έχουμε φίλους, θα καταφέρουμε να πάρουμε πτυχίο; Για αυτό, λοιπόν, είπαμε να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να σου λύσουμε πολλές από τις απορίες που τριγυρνάνε στο μυαλό σου.

Εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις για τη νέα σου ζωή. Καλό θα ήταν να παρακολουθείς συχνά τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου που επρόκειτο να φοιτήσεις και έτσι να μάθεις το πότε ξεκινούν οι εγγραφές. Προσοχή, το χρονικό περιθώριο που δέχονται οι γραμματείες είναι περιορισμένο, όσο και οι ώρες τους. Επομένως επικοινώνησε άμεσα με τη γραμματεία του τμήματός σου (κάλεσέ τους όσες φορές χρειαστεί για να σιγουρευτείς!) και φρόντισε να σημειώσεις τις ώρες και τις οδηγίες που θα σου δώσουν. Η εγγραφές των φοιτητών θα γίνει στην πρώτη φάση ηλεκτρονικά, προκειµένου οι φοιτητές να µην ξοδεύουν συνεχώς χρήµατα για εισιτήρια και προσωρινή διαμονή. 

Αναζήτηση Φοιτητικής Στέγης/Κατοικίας: Μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γεμίσεις τις βαλίτσες σου, να πακετάρεις τα αγαπημένα σου πράγματα και να κλείσεις την πόρτα του πατρικού σου. Ποια πόρτα όμως σε περιμένει; Λοιπόν, έχεις δύο επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπορείς να κάνεις αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου ή να αναζητήσεις δικό σου διαμέρισμα. Μη διστάσεις να τολμήσεις τη συγκατοίκηση, καθώς θα έχεις μία παρέα στο σπίτι και μία ευκαιρία να κάνεις νέες παρέες. Υπάρχουν πολλά sites που θα σε βοηθήσουν στη γρήγορη αναζήτηση ανάλογα με την πόλη που θα μετακομίσεις όπως το www.universpiti.gr, www.menoumemazi.gr. Καλό είναι να προσπαθήσεις να βρείς ένα σπίτι κοντά στην περιοχή της σχολής ώστε να σε βοηθήσει στην παρακολούθηση των συχνών σπαστών ωραρίων των μαθημάτων σου!

 

Σίτιση: Το φαγητό είναι ένα ακόμη ζήτημα που μέχρι τώρα δε σε απασχολούσε. 'Ήξερες πως στο σπίτι σε περίμενε πάντα κάτι ζεστό και λαχταριστό. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν λίαν συντόμως και σε καλωσορίζουμε και επίσημα στην ενήλικη ζωή. Τα Πανεπιστήμια δίνουν το δικαίωμα στους φοιτητές να σιτίζονται. Ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειάς τους, μερικοί μπορούν να παίρνουν εντελώς δωρεάν τα γεύματά τους, ενώ μερικοί άλλοι θα πρέπει να πληρώνουν ελάχιστα χρήματα. Εκ πείρας, σου λέμε ότι είναι η πιο οικονομική λύση για τις ημέρες με άδειο ψυγείο.

Ελεύθερος Χρόνος: Φοιτητική ζωή σημαίνει ανεμελιά. Με το που τελειώνουν τα μαθήματα, ο χρόνος σου είναι άπλετος. Δε χρειάζεται όμως να τον περνάς πίνοντας καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και όλοι οι φοιτητές μπορούν να τις επισκεφτούν δωρεάν. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βρεις το αγαπημένο σου άθλημα;

Παρακολούθηση τα μαθημάτων: Προσπάθησε να παρακολουθείς τα μαθήματα (εργαστήρια και θεωρίες) γιατί ειδικά στα πρώτα εξάμηνα είναι αυτά που θα  γεμίσουν ευχάριστα τις ώρες σου καθώς θα σου προσφέρουν δύο μεγάλα καλά, πρώτον θα σε διδάξουν για το πως λειτουργεί το σύστημα στη σχολή σου και δεύτερον θα σε βοηθήσουν να δικτυωθείς και να γνωρίσεις άλλους πρωτοετείς φοιτητές σαν και εσένα. 

Blogs Φοιτητών: Όσο επιμελής φοιτητής/φοιτήτρια και αν είσαι, σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που θα ψάχνεις απεγνωσμένα πληροφορίες για την ύλη, τις εξετάσεις ή τους καθηγητές. Στο διαδίκτυο, λοιπόν, υπάρχουν πολλά blogs φοιτητών που θα σου λύσουν όλες τις απορίες.  Φιλοσοφική Αθηνών: http://www.filosofiki.eu/ AΣΟΕΕ: http://opanotes.gr ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΚΡΗΤΗ: http://www.emark.teicrete.gr/ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ : http://www.emark.teicrete.gr/emark/ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩN: http://sfoa-net.blogspot.gr/ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: http://foititisstinkerkyra.blogspot.gr/ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://my.aegean.gr/web/

Οι σελίδες φοιτητικής ενημέρωσης στο facebook (SOS): Βρες το δικό σου Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ και γίνε μέλος για να βλέπεις τα σημαντικότερα νέα του εκπαιδευτικού σας Ιδρύματος:  Τα Πανεπιστήμια Ενημέρωση Φοιτητών ΕΑΠ Ενημέρωση Φοιτητών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών Φοιτητική Ενημέρωση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ενημέρωση Φοιτητών ΑΠΘ Ενημέρωση Φοιτητών ΠΑΜΑΚ Ενημέρωση Φοιτητών ΠΑ.ΠΕΙ. Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου Ενημέρωση Φοιτητών Πάντειου Πανεπιστημίου Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ενημέρωση Φοιτητών Ιόνιου Πανεπιστημίου Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ενημέρωση Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης Ενημέρωση Φοιτητών Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Ενημέρωση Φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ενημέρωση Φοιτητών ΑΣΚΤ Ενημέρωση Φοιτητών Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τα ΤΕΙ Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Πάτρας Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Πελοποννήσου Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Πειραιά Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Μεσολογγίου Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Διαβάστε επίσης: Πέρασες σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; - Ενημερώσου τώρα!


ptyxiakes ergasies sbs studies foititiko frontistirio

Όλες μας οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν τη μάθηση και να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών. Με εμπειρία 10+ ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δείτε τα σχόλια των πελατών μας και τα βραβεία μας. Με βάση την πελατο-κεντρική μας πολιτική, κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει σαν στόχο την καλύτερη ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βραβείο αριστείας, ποιότητας και εξυπηρέτησης για τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες:

sbs studies awards 2020 banner

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή! Τα στοιχεία που ζητάει το SBS Studies ΔΕΝ μοιράζονται με κανέναν και η συλλογή τους έχει σαν μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Τα στοιχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια μέσω HTTPS όπως μπορείτε να δείτε και στην γραμμή διεύθυνσης μαζί με το χαρακτηριστικό εικονίδιο-λουκέτο.

https ssl asfaleia

Η χρήση του SBS Studies και όλων των υπηρεσιών είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δεν παραβιάζει κανέναν από τους διακηρυχθέντες εκπαιδευτικούς κανονισμούς εφόσον τηρούνται οι όροι και οι κανόνες καλής χρήσης των υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες μας αφορούν εκπαίδευση εξ'αποστάσεως, κυρίως ατομική. Τα μαθήματα χρώνονται με την ώρα και όλα τα παραγόμενα προσφέρονται αυστηρά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Όλοι οι χρήστες οφείλουν να σεβαστούν τους όρους χρήσης και τους όρους καλής χρήστης των υπηρεσιών. Το φροντιστήριο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές που αναζητούν μαθήματα με τους καθηγητές, γνώστες των αντικειμένων.

DMCA.com Protection Status

008 graduation 011 pencil